INGREDIENSER : 4 PERSONER
1,2 KG KRONDYRSKANK I 2 CM. SKIVER
1/4 KNOLDSELLERI
4 STK. GULERØDDER
2 STK. LØG
1-2 STK. GULERØDDER
1 FED HVIDLØG
1 BDT. PERSILLE
3 SPSKF. TOMATPURÉ
3/4 l VAND
SALT & PEBER
SMØR
FREMGANGSMÅDE:
1. GRØNSAGERNE RENSES OG SKÆRES I TERN. DE SVITSES LET I SMØR
OG STILLES TIL SIDE. VEND KØDET I MEL OG BRUN DEM AF, KRYDR
MED SALT & PEBER.
2. KØDET, GRØNSAGERNE KOMMESS I EN GRYDE SAMMEN MED
VAND, TOMATPURE OG PRESSET HVIDLØG. DET KOGES TIL KØDET
ER SÅ MØRT AT DET FALDER FRA BENENE ( CA. 2 TIMER ).
3. ANRET KØD OG GRØNSAGER I ET VARMT FAD. SKYEN I GRYDEN
JÆVNES, SMAGES TIL MED SALT & PEBER OG HÆLDES OVER.
DRYS RETTEN MED HAKKES PERSILLE.
4. 1½ KG KARTOFLER SKRÆLLES OG KOGES UDEN SALT - VANDET
HÆLDES FRA. PURER KARTOFLERNE MED EN HÅNDMIXER.
MOSEN RØRES MED 150 G SMØR OG 1½ DL KOGT MÆLK -
KRYDRES MAE SALT & PEBER EVT. MUSKATNØD.